diumenge, 26 de setembre del 2010

Cansament físic i mental

Els partits del Barça de futbol d'aquesta temporada s'estan caracteritzant per una baixada d'energies durant les segones parts. Unes bones primeres parts, donen pas després del descans a uns quaranta-cinc minuts més fluixos, on l'equip pateix i sembla superat per l'adversari a l'hora de disputar una pilota dividida o bé de concretar les oportunitats.

Crec que la càrrega de partits de la passada temporada està afectant de manera capital als jugadors. Entre la Lliga, que ja és prou llarga en ser vint equips; la Copa, que és a doble partit; les competicions europees de club; els amistosos per recaptar diners; i els partits de les diferents seleccions, els jugadors arriben al final amb la llengua fora. Si, a sobre, es fa una pretemporada on en arribar ja han de jugar partits amistosos per poder cobrar el club el màxim, i les seleccions també els convoquen siguin amistosos o no els partits que disputen, com poden estar frescos per la nova temporada que encetem? Ni físicament, per la poca preparació, ni mentalment, per l'estrès de la pressió de tants partits importants a disputar sense poder perdre punts que després hagis de lamentar, no poden els jugadors suportar el ritme.

Caldria replantejar-se moltes coses: eliminar els viatges a milers de quilòmetres per guanyar uns diners que després pots pagar en lesions i cansament; jugar la Copa a un sol partit, així com la Supercopa; emprar jugadors novells en els partits amistosos de seleccions per permetre el descans dels qui hi van sempre; i d'altres alternatives que evitin sobrecarregar els jugadors, que són persones i no màquines!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada